вторник, 20 ноября 2012 г.

Провідні країни міжнародної освіти

Лідерами міжнародної освіти, як і раніше, є англомовні країни - США, Великобританія, Австралія, Канада і Нова Зеландія. Не відстають від них також Німеччина і Франція. На частку всіх перерахованих країн припадає більше 60% мобільних студентів.

Сполучені Штати, як і раніше, займають перше місце за залученням іноземних студентів 
Незважаючи на складнощі з отриманням студентської візи, США, як і раніше, займають перше місце по залученню студентів-іноземців. За даними Інституту міжнародної освіти (IIE) у США навчаються 582.984 іноземних студентів або 20% від загальної кількості мобільних студентів. Основними «постачальниками» студентів є Індія (14,4%), Китай (11,6%) і Південна Корея (10,7%). Найбільш популярними програмами навчання для студентів-іноземців є бізнес і менеджмент та інженерія - 20% і 17% від усієї кількості мобільних студентів. 
Великобританія з 376.190 зарубіжних студентів (11,3% від загальної кількості мобільних студентів) посідає друге місце після США. Країни-донори студентів - Китай (13,3%), Індія (6,4%) і США (5,9%). Як і в Штатах, найбільш привабливі предмети для вивчення міжнародними студентами - пов'язані з бізнесом та управлінням і інженерними науками.

Австралія навчає 202.448 мобільних студентів (6,3% від загальної кількості мобільних студентів). В основному це студенти з Китаю (25,3%), Індії (13,6%) і Малайзії (7,7%). Картина вибору освітніх дисциплін та ж - з великим відривом лідирує управління і комерція (52,7%), за нею слідують предмети, пов'язані з інформатикою та інформаційними технологіями (15%).
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий